Too sensitive

Hur många gånger har jag inte fått höra detta? Och hur många gånger har det inte fått mig att känna mig värdelös? Jag har ju inte varit tillräklig stark i så fall…

Eller det var i alla fall hur jag tänkte då, nu vet jag att det är något otroligt värdefullt att vara känslig. Jag vågar känna efter. Jag vågar ifrågasätta. Sedan att det har inneburit att jag hellre bor ute i skogen än i storstan, så får det vara. Respekt är det som gäller.

“You are too sensitive = You won’t let me disrespect you” Lucha Kingpin

Published
Categorized as Insikt

Rädsla, två sidor.

Rädsla, en känsla som både kan motarbeta oss och hjälpa oss. Kommer ihåg dagen jag beslutade mig för att jag var trött på att vara rädd. Det jag inte förutspådde var vad detta beslut skulle innebära, att livet började duka upp alla tänkbara situationer som tidigare gjort mig rädd. Relationer tog slut, jag blev utskälld, var med i en bilolycka, blev sjuk, arbetslös, fler konflikter med människor… Men med detta kom även möjligheter, först att se från ett annat perspektiv och sedan att välja något annat. Rädsla finns fortfarande hos mig, det är en känsla, men nu vet jag vad mitt val är.

FEAR – Forget Everything And Run // Face Everything And Rice.

Published
Categorized as Insikt

Pain makes you weak

…var en mening som fastnade, och från att ha känt mig besviken för att jag inte helt har hållit den kosthållningen som jag vet att jag mår bättre av, fick disciplinen en ny kick. “What does not kill you makes you stronger” kanske är sant i vissa aspekter, jag känner gärna av träningsvärk till exempel, men smärta från att kroppen inte mår bra är en annan sak, en indikation på ett destruktivt mönster.

”When health is absent, wisdom can not reveal itself, strength can not fight, wealth becomes useless and intelligence can not be applied.” Elenor Roosevelt

Published
Categorized as Insikt

Känslan av ensamhet försvann

i samma stund jag förstod var den kom ifrån. Min vägledning hade försökt ge mig svar, men innebörden blev förståelig först i samtal med en människa som verkligen bryr sig.

Be more you.

Att förstå världen

Personer har frågat mig om jag kände mig annorlunda och utanför som liten, nej har jag svarat, jag har alltid känt mig omhändertagen.

Vad jag däremot länge har brottats med, är att förstå världen. Den har alltid varit så konstig. Jag är tacksam till livet, i alla dess skepnader, för att det fortsätter att visa och lära mig, hur allt hänger ihop och ger mig möjligheten att förstå och förändras.

”Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.” Maya Angelou

Frågorna vände

Mitt liv styrs av frågor. Det är ett sätt att hålla fokus.

Efter gymnasiet var det: plugga eller resa? Under resan var det: nästa resmål? Efter ett tag: Var är MIN plats egentligen? Samtidigt övergick det ena till det andra och någonstans på vägen vände frågorna. Det blev istället: Hur kom jag hit? Är det så här jag vill ha det? Från framtids fokus till dåtid och reflektion.

Vissa ställer sig frågan, om jag hade vetat att jag skulle dö inom en väldigt snar framtid, vad hade jag gjort? Jag brukar istället fråga, om jag hade levt i en evighet, är det så här jag velat ha det?