Pain makes you weak

…var en mening som fastnade, och från att ha känt mig besviken för att jag inte helt har hållit den kosthållningen som jag vet att jag mår bättre av, fick disciplinen en ny kick. “What does not kill you makes you stronger” kanske är sant i vissa aspekter, jag känner gärna av träningsvärk till exempel, men smärta från att kroppen inte mår bra är en annan sak, en indikation på ett destruktivt mönster.

”When health is absent, wisdom can not reveal itself, strength can not fight, wealth becomes useless and intelligence can not be applied.” Elenor Roosevelt

Published
Categorized as Insikt

Känslan av ensamhet försvann

i samma stund jag förstod var den kom ifrån. Likaså försvann ilskan direkt när jag förstått mitt misstag. Min vägledning hade försökt ge mig svar, men innebörden blev förståelig först i samtal med en människa som verkligen bryr sig.

Be more you.

Att förstå världen

Personer har frågat mig om jag kände mig annorlunda och utanför som liten, nej har jag svarat, jag har alltid känt mig omhändertagen.

Vad jag däremot länge har brottats med, är att förstå världen. Den har alltid varit så konstig. Jag är tacksam till livet, i alla dess skepnader, för att det fortsätter att visa och lära mig, hur allt hänger ihop och ger mig möjligheten att förstå och förändras.

”Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.” Maya Angelou

Published
Categorized as Verktyg

Frågorna vände

Mitt liv styrs av frågor. Det är ett sätt att hålla fokus.

Efter gymnasiet var det: plugga eller resa? Under resan var det: nästa resmål? Efter ett tag: Var är MIN plats egentligen? Samtidigt övergick det ena till det andra och någonstans på vägen vände frågorna. Det blev istället: Hur kom jag hit? Är det så här jag vill ha det? Från framtids fokus till dåtid och reflektion.

Vissa ställer sig frågan, om jag hade vetat att jag skulle dö inom en väldigt snar framtid, vad hade jag gjort? Jag brukar istället fråga, om jag hade levt i en evighet, är det så här jag velat ha det?

Published
Categorized as Verktyg

Bekräftelse

Även om morgondrömmen innehöll brand, översvämning och förflyttning, så vaknade jag med en bra känsla.

Symboliken i den, bekräftade att jag inte längre gör motstånd. Jag har accepterat den andliga tillvaron. Hade faktiskt inte velat ha ett liv utan den. Det är en del som fyller livet med så mycket glädje.

Det finns så mycket vi varken ser eller förstår och det krävs respekt och öppenhet för att kunna utforska.

Att släppa

Ett viktigt moment. Och ett återkommande.

Livet förändras ständigt och vi har valet att fortsätta leva genom att vara närvarande, accepterande, anpassande och nyfikna. Att acceptera behöver inte betyda att vi samtycker, men det betyder att vi inte lägger vår energi på det som har varit och det vi inte kan förändra, utan fokuserar på det vi faktiskt kan göra i stunden och vill ska hända. Med en accepterande attityd behålls så mycket mer av ens egen energi. Kanske accepterande är ett steg i att släppa. För det kan vara svårt att släppa om man inte förstår hur allt hänger ihop. Jag tackar mig själv dem gångerna jag inte givit upp, utan fortsatt efter svar. Jag tackar mig själv dem gångerna jag kunnat släppa, kunnat lita på att det är som det ska vara, att allt är omhändertaget och jag kommer att förstå när tiden är inne. Lika många chanser som du ska ge dig själv för att lyckas, oändliga, lika många gånger ska du också ge dig själv tillåtelse att släppa det som har varit, för att kunna växa in i det som ska bli.

Vi är skapare och först med större förståelse kan vi skapa en ny verklighet.

Published
Categorized as Verktyg